
לאחר הצבא לא ידעתי כל כך מה ללמוד, ידעתי שאני בכיוון מדעי המחשב ומערכות מידע אבל לא באופן ספציפי. מכיוון שלא היה לי סכם מספיק על מנת להתחיל ללמוד מערכות מידע, בחרתי ללכת ליום הפתוח שבמהלכו הלכתי להרצאה בפקולטה. הדובר היה כרמל דומשלק ומשהו בשיחה הזאת קנה אותי וגרם לי לבחור ללמוד בפקולטה. חשוב להגיד שבאותו הזמן התלבטתי האם לשפר פסיכומטרי או להתחיל ללמוד. בסופו של דבר בחרתי בפקולטה מתוך מחשבה שבמידה ואקבל ציונים טובים אעבור למערכות מידע על סמך הישגים אקדמיים. אני גאה להגיד שקיבלתי את הציונים הדרושים על מנת לעבור למדעי המחשב או למערכות מידע אבל בחרתי להישאר בפקולטה ואני מחשיב את ההחלטה הזאת כאחת ההחלטות הטובות והחשובות שקיבלתי בחיי.
סיימתי תואר ראשון בפקולטה במגמת הנדסת מערכות ידע, התחלתי תואר שני בהנדסת ניהול ידע שבמהלכו עברתי למסלול ישיר לדוקטורט במסלול הנדסת נתונים ומידע. בתור מישהו שמאוד התחבר מההתחלה יחסית למדעי הנתונים, אני באמת מאמין שזה המקום הנכון להיות בו. למדתי את מקצועות הליבה ממומחים בתחום, לא משנה אם זה כלכלה, ניהול פרוייקטים, למידת מכונה או מסדי נתונים.
כשאני בוחן את הכלים שקיבלתי במהלך הלימודים בפקולטה, דבר ראשון עולה היכולת ללמוד לצד מגוון הידע והכלים שמתקבלים מתחומי הלימוד האחרים כגון ידע בכלכלה, פסיכולוגיה ועוד. כלים אלה ואחרים באו לידי ביטוי כשלמדתי קורסים מתקדמים עם סטודנטים בעלי רקע מתמטי "חזק" יותר, מהנדסת חשמל או מדעי המחשב למשל. כך יכולתי להשלים את הנדרש ואף להתעלות עליהם, למרות שקורסי הבסיס המתמטיים בהנדסת תעשייה וניהול (חדוא, אלגברה וכו') ניתנים ברמה יותר נמוכה מהנלמד בפקולטות האלה.
בנוסף הפקולטה והטכניון זמנו לי גם חוויות סטודנטיאליות מיוחדת, כך למשל, במהלך השנה הראשונה ללימודים השתתפתי בתוכנית הנקראת קונקטק (connectech) אשר משלבת בין סטודנטים מהטכניון וMIT. במסגרת התוכנית אירחנו סטודנטים מMIT והתארחנו אצלם. הייתה חוויה מדהימה לראות איך סטודנטים במוסד אקדמי מהמובילים בעולם מתנהלים ולומדים ובעיקר לחוות את האווירה בבוסטון.
במהלך השנה הראשונה ללימודים עשיתי התמחות בחברת הזנק היושבת בת"א. לאחר כחודש הציעו לי תפקיד שדורש 3 ימי עבודה מלאים בת"א, או במילים אחרות: לשים את הלימודים בצד. הנושא עלה בשיחת חולין מול אחד חברי הסגל שלאחריה שלח לי מייל בו הוא מציע לי "עסקה חלופית" שבמסגרתה אתחיל לעבוד כעוזר מחקר. מאז ועד היום אנחנו עובדים ביחד, היום כסטודנט לדוקטורט בשלב מתקדם. חשוב לי לציין כי לא כל חברי הסגל כך. אבל ממה שיצא לי לראות גם מהצד הסטודנטיאלי וגם מצד סגל ההוראה, היחס פשוט מדהים.
תשתית ההוראה בטכניון היא ברמה הגבוהה ביותר. עוד מהסמסטרים הראשונים בהם למדתי מקצועות חוץ-פקולטיים הרגשתי את הרמה ה"טכניונית" הגבוהה. החל מפלטפורמות הלימודים השונות כגון המתנט ועד הזמינות חסרת התקדים של הסגל (בעיקר המתרגלים). בעיקר הרשים אותי לראות שחברי שלומדים באוניברסיטאות ברחבי הארץ יושבים בבית ורואים הרצאות מהטכניון בוידאו במקום ללכת לקורס באוניברסיטה.
היום, לאחר שאני בעצמי מתרגל כבר כמה שנים וכבר יצא לו להכיר קצת יותר לעומק מה שקורה "מאחורי הקלעים", אני גאה להיות חלק מההוראה הטכניונית ובפקולטה בפרט.
לצד חווית הלימודים נהינתי כאן מחוויה חברתית ממש טובה וחברים מאוד טובים שנשארו איתי עד היום. אני חושב שזה שאין חיי חברה בטכניון זה מיתוס. מדהים לראות היום את ההתפתחות שעברה הפקולטה ואת כמות האירועים החברתיים שמאורגנים כל ידי אגודת הסטודנטים הפקולטית. לא אשקר, אני קצת מקנא J.
בנוסף הצלחתי לשלב במהלך הלימודים גם פעילויות נוספות, בתור שחקן כדורסל (חצי מקצועי) במהלך התואר הראשון שיחקתי בנבחרת הסטודנטים של הטכניון ובשנה שעברה הצטרפתי גם לקבוצת הליגה למקומות עבודה. הטכניון מאשר לאנשים שמתמחים בדברים מסוימים (במקרה שלי זה כדורסל אבל יש עשרות מקצועות כאלה) תוך מתן קרדיט אקדמי ופתור מחובות מסוימות (כגון חלק ממקצועות החובה מטעם המלג) וכך מעודד את העיסוק החוץ לימודי.
כיום אני דוקטורנט בפקולטה ובנוסף מתרגל ומרצה בפקולטה. הקיץ אני מתמחה בחברת IBM ל3 חודשים. לאחר סיום הדוקטורט אני מתכוון לעשות פוסט דוקטורט במוסד אקדמי טוב בתקווה לחזור בעתיד לפקולטה כחבר סגל.
אם היו שואלים אותי האם הייתי חוזר על הבחירה ללמוד כאן, הייתי עונה, ברור! רק שהפעם הייתי עושה אותה מכוונה תחילה J יש לציין שאם הייתי מתחיל היום הייתי רוצה להתחיל את המסלול בהנדסת נתונים ומידע שלא היה קיים אז.